Projecten

Slangenslijplijn

Slangenslijplijn

In opdracht van de Watson Marlow Bredel Group, wereldwijd marktleider in peristaltische slangenpompen, heeft Tumakon een volledig geautomatiseerde productiestraat ontwikkeld. In de productiestraat worden slangen op diameter geslepen. De hele bewerking wordt gedaan door middel van een Human Machine Interface (HMI).

De eerste stap in het proces is de verplaatsing van een geslepen doorn uit een carrousel, om deze vervolgens in een slang te persen. De doorn zorgt voor versteviging in de slang. Op de doorn zit een snelspan systeem waarmee de slang door middel van chemlock in de bank geklemd wordt.  Deze wordt vervolgens automatisch met een robotarm in de slijpunit geplaatst en door middel van receptuur op diameter geslepen.

Date

25 februari 2016

Categories

Machinery

Virtuele tour

360

Over Tumakon

Tumakon ontwerpt en ontwikkelt technologische oplossingen voor het bewerken, monteren en verplaatsen van producten. Hierbij gaat Tumakon breed te werk: haalbaarheidsstudies, analyses, calculaties, ontwikkeling en engineering. Dit is gedegen voorwerk, dat Tumakon in de regel afrondt met het turn-key leveren en in bedrijf stellen van een machine.

© 2016 Tuinte groep. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search