Projecten

Assembly modules

Assembly modules

Voor een bedrijf uit Almelo heeft Tumakon verschillende assembly modules ontwikkeld.

Het voornaamste doel van de Modular Positioning Unit (MPU) is het accuraat positioneren van een dispense-unit ten opzichte van het product. De MPU beweegt voor succesvol resultaat in de X, Y en Z richting.

Specificaties MPU:

Afmetingen van het toestel: (XYZ) 60 x 500 x 300 mm.
X/Y werkgebied: 20 x 20 mm.
X-Y werkgebied, incl. servicestand: 20 x 80 mm.
Belasting werktafel: 1 kg.
Snelheid punt – punt: 150 mm/s / Axis.
Herhaalbaarheid: +/- 0.02 mm / Axis.
Resolutie: 0.01 mm / Axis.
Temperatuur:  0 – 40 graden Celsius.
Relatieve vochtigheid: 20 – 90 %.

De pick and place unit maakt gebruik van grijpers en een geprogrammeerd bewegingspatroon om componenten op te pakken, te positioneren en te roteren richting de gewenste plaats. De positionering van extreem kleine componenten op precieze oppervlakten wordt door de flexibele positionering mogelijk gemaakt. Alle handelingen gebeuren op hoge snelheid.

De turn assembly maakt de hoge snelheid kanteling van een (micro-)component mogelijk.  De componenten kunnen na kanteling verder bewerkt worden.

Date

25 februari 2016

Categories

Semiconductor

Virtuele tour

360

Over Tumakon

Tumakon ontwerpt en ontwikkelt technologische oplossingen voor het bewerken, monteren en verplaatsen van producten. Hierbij gaat Tumakon breed te werk: haalbaarheidsstudies, analyses, calculaties, ontwikkeling en engineering. Dit is gedegen voorwerk, dat Tumakon in de regel afrondt met het turn-key leveren en in bedrijf stellen van een machine.

© 2016 Tuinte groep. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search